home nieuws contacteer ons route privacy proces ellips
jobs diensten hotel applications selectie training emypoint cijfers visie en
strategie
 


het grootste Belgische call & contact center hotel…

De drijvende krachten achter SEBECO hebben er door de jaren heen voor gezorgd dat SEBECO CALL & CENTER zowel in binnen- als buitenland zijn klanten perfect van dienst kan zijn. Zo werd in 2000 France Telecom klant van SEBECO. Voor France Telecom installeerde SEBECO het grootste Belgische call & contact center hotel met een oppervlakte van ongeveer 5000 m². De site is uitgerust met een krachtige noodgenerator die elke mogelijke stroomonderbreking opvangt, zodat we onze diensten continu kunnen garanderen.

De locatie die werd gekozen is de voormalige Trefil – Arbed site, gelegen in het hart van de 19de eeuwse arbeidersbuurt in Gentbrugge. De buurt zelf was vragende partij om de sinds 1993 verlaten site een nieuwe en zinvolle bestemming te geven. Dankzij de talrijke inspanningen van de stad Gent gekoppeld aan de tomeloze inzet van SEBECO werd het ook mogelijk de wensen van de buurt daadwerkelijk te realiseren. Het hoeft nauwelijks betoog dat dit de werkgelegenheid en de heropleving van de regio ten goede komt.

Begin 2002 besliste France Telecom dan om bedrijfsmatige redenen de site aan SEBECO te verkopen. Door deze overname kreeg SEBECO een uitgelezen kans om uit te groeien tot één van de topspelers in de Belgische call en contact center wereld. Het SEBECO CENTER is nu een feit.

Dit call & contact center hotel is volledig opgebouwd volgens het technologische infrastructuurmodel van de call & contact center-hotels van France Telecom. Zo beschikt SEBECO over de nieuwste ontwikkelingen op vlak van huisvesting en multimedia IP technologie, waardoor we in de beste omstandigheden kunnen werken aan uw projecten.


 
 

waarom SEBECO?
historiek
overname
competence centers
benadering
klantenvisie
kwaliteitssysteem
dienstverlening
projectaanpak
kennis
geïntegreerde technologie
medewerkers
interne samenwerking