home nieuws contacteer ons route privacy proces ellips
jobs diensten hotel applications selectie training emypoint cijfers visie en
strategie
 

SEBECO beseft beter dan wie ook dat bedrijfsresultaten in de eerste plaats worden gehaald door mensen. Daarom besteedt SEBECO niet alleen aandacht aan de externe klant maar ook aan de interne klant, onze medewerkers. Zij vormen immers de fundamentele bouwstenen van het heden en de toekomst van SEBECO.

Om mooie resultaten te boeken volstaat het niet om competente mensen aan te trekken. Immers, succes wordt eveneens bepaald door de factor commitment. Om die betrokkenheid te stimuleren besteedt SEBECO uitgebreid aandacht aan elk individu: persoonlijke evaluatie, persoonlijke feedback en persoonlijke opleidingen. Op deze manier bieden we elke medewerker de kans om op eigen tempo open te bloeien.

Een job in een call & contact center heeft een enorm groeipotentieel. Om die groei te stimuleren zorgt SEBECO voor de gepaste begeleiding. Elke medewerker ondertekent daarom ons opleidingsmanifest. Pas als competentie en commitment worden gekoppeld aan degelijke opleidingen, kunnen we voor u bergen verzetten voor u. Precies daarom zweert SEBECO al jarenlang trouw aan opleiding binnen haar personeelsmanagement.

 

 
 

waarom SEBECO?
historiek
overname
competence centers
benadering
klantenvisie
kwaliteitssysteem
dienstverlening
projectaanpak
kennis
geïntegreerde technologie
medewerkers
interne samenwerking