home nieuws contacteer ons route privacy proces ellips
jobs diensten hotel applications selectie training emypoint cijfers visie en
strategie
 

 

Geachte bedrijfsleider


Vooreerst wenst SEBECO u te danken voor de interesse die u heeft getoond in haar nieuwe initiatief en dienstverlening EMYPOINT.

EMYPOINT beantwoordt aan een reële behoefte van imago-opbouw en imago behoud die elk modern en vooruitziend bedrijf nastreeft.

Wat biedt EMYPOINT concreet?

Vanuit een individueel toegekend 0800-nummer, ontvangt EMYPOINT uw oproepen in noodsituaties 24/7.

De informatie die EMYPOINT aan uw contacten zal doorspelen, worden door u bepaald aan de hand van de gegevens die u op ingesloten vragenlijst invult. Deze basisgegevens kunnen eventueel worden aangevuld met bijkomende en meer gedetailleerde elementen die u naar eigen goeddunken beschrijft.

In zo een noodgeval, contacteert u EMYPOINT op het gekende nummer 0800 20 250.

Binnen de twee uur staat een competent en volledig operationeel call center te uwer beschikking en informeert het team uw klanten en zakenrelaties correct en op een gepersonaliseerde en betrokken wijze.

EMYPOINT stelt deze diensten voor onder vorm van een jaarlijks abonnement.

De technische infrastructuur die hiervan aan de basis ligt is een compleet multichannel platform dat niet alleen telefonsiche oproepen maar ook elke andere moderne communicatievorm integreert zoals e-mail, sms, fax, …

Op deze wijze, garandeert EMYPOINT u een geïntegreerde benadering om uw klanten in noodgevallen gerust te stellen en zelfs verder te fideliseren.

Door de verschillende interactievormen met uw klanten vanuit verschillende diensten, activiteitskanalen en geografische plaatsen te groeperen, helpt EMYPOINT bedrijven hun performantie te verbeteren en de communicatie met elke individuele klant te optimaliseren.

De voorgestelde bijdrage van € 100 per maand, dekt het abonnement permanent voor het gepersonaliseerde 0800-nummer, het professioneel trainen van het team tele-operatoren, de rapportering (over identiteitsgegevens, de frequent gestelde vragen FAQ, de overige algemeen ingewonnen informaties via de oproepen) en de lanceringskosten gelimiteerd tot twee activeringen per jaar.

Indien, binnen eenzelfde jaar, u voor een derde maal beroep doet op EMYPOINT, dan wordt een opstartkost van € 250 per activering aangerekend. EMYPOINT garandeert u deze diensten na 10 werkdagen vanaf ondertekening van het contract.

Om eveneens uw communicatie naar buiten toe op adequate wijze te helpen verzorgen, voorziet EMYPOINT onder vorm van zelfklevers haar logo geïndividualiseerd met uw persoonlijk 0800-nummer en met de vermelding van uw firmanaam. Dit laat u toe uw project EMYPOINT te integreren in uw gebruikelijke communicatie met uw klanten, op uw correspondentie, uw facturatie e.d.

Buiten de zekerheid die EMYPOINT biedt in geval van nood, staat EMYPOINT permanent garant voor ondersteuning van uw stabiliteit en geloofwaardigheid die uw klanten zozeer waarderen. Dit gaat hand in hand met de betrachting van elke onderneming een kwaliteitsimago op de markt te verwerven en te bestendigen.

Indien u nog vragen of opmerkingen heeft omtrent EMYPOINT, twijfel dan niet ons te contacteren op 0800 20 250 of op info@emypoint.be.

 
 

wat is EMYPOINT?
wat biedt EMYPOINT?
kostprijs EMYPOINT?
abonneer nu
technische infrastructuur
solide partner
praktijk getuigenissen
geachte bedrijfsleider
contract
uw EMYPOINT logo
seminaries
film avs